De behandeling

Bij de behandeling wordt niet alleen gekeken naar de problemen van het moment, maar wordt er ook zeker naar de toekomst gekeken. Er wordt bij de behandeling naar gestreefd om de functionaliteit en de stand van de voeten zo optimaal mogelijk te maken zodat klachten in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Bij de behandeling zullen wij vaak gebruik maken van een zooltherapie. Bij de zooltherapie wordt de zool bij een kind ongeveer elke 6 maanden gecontroleerd en dan vaak opnieuw aangepast om het proces tijdens de groei zo goed mogelijk en gecontroleerd te laten verlopen. Het jonge skelet kan je namelijk niet meteen helemaal corrigeren. Met de zool pas je de stand van de voet aan en probeer je de spieren in de voet zo te stimuleren zodat de voet weer goed kan functioneren en je onder andere de stand van de benen zou kunnen corrigeren.

Het einddoel van de zooltherapie is een functioneel goede voetstand hebben zonder zolen.

Samenwerking

Indien nodig werken wij samen met andere disciplines.
Zo werken wij onder andere al jaren samen in het ‘kindervoeten team’. Een keer in de maand komt het voetenteam bijeen. Dit is een samenwerkingsverband tussen de podotherapeut en de kinderfysiotherapeut (indien nodig ook een manueel therapeut).

Opleidingsinformatie

Momenteel is kinderpodotherapie nog geen officiële specialisatie zoals sportpodotherapie en diabetespodotherapie. Wel is er een groep podotherapeuten (waaronder wij) die actief kinderen behandelen. Door het volgen van opleidingen, cursussen en de intensieve samenwerking en contacten met andere ‘kind gerelateerde’ disciplines wordt de expertise op dit vlak hoog gehouden en uitgebreid.

Podotherapie

Bekijk meer >

Sportpodotherapie

Bekijk meer >

Diabetische voet

Bekijk meer >

Reumatische voet

Bekijk meer >